SANAT MUTFAKTA BAŞLIYOR
Mutfaklar birer sanat atölyelerine dönüşüyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mezunu ve Alaçatı Alancha Restoran’ın Girişimci Şefi Kemal Demirasal, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle gerçekleştirdiği çalıştayda, şeflerin artık yemek yaptığı formdan çıkıldığını, restorancılığın interaktif bir hal aldığını söyledi.
Geleceğin şefleriyle atölye çalışması da gerçekleştiren Demirasal, “Şef olmak artık sadece restoranın arkasıyla değil, önüyle de çok ilgili. Restoranlar günümüzde şeflerin arkada yemek yaptığı, önde de servis ekibinin servis yaptığı bir yer olmaktan çıktı. Şefler artık, mutfak dışında misafirleriyle birebir iletişim halinde oluyor. Bu yüzden restoran sadece insanların yemek yedikleri değil, bir deneyim yaşamaya gittiği, mutfaktaki felsefe ve bakış açısını görebildikleri yerler haline geldi” dedi.
Genç şeflere tavsiyelerde de bulunan Demirasal, iyi bir aşçının yemeklerine iyi bir bakış açısı sunabilmesi için restoranın önünde de ne olduğunu bilmesi gerektiğini aktardı. Demirasal, “Mutfakta yemek yapıyorsanız, servisiniz yapay olmamalı. Yemeğin ruhu gibi, servis de o ruhta olmalı. Mutfak ekibiyle servis ekibini birbirine bağlayan şey artık restoran müdürleri değil, şefler olmaya başladı. Şeflere böyle bir görev de düşüyor. Bu nedenle ekibin kişisel gelişimi de çok büyük önem taşıyor” diye konuştu.