Kariyer Yönlendirme Merkezi

Güncel duyuru bulunmamaktadır.

TÜM HABERLER

İZMİR EKONOMİ SPORDA DA ÖNCÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi sporcuları, yer aldıkları yarışlardan madalyalarla döndü.  Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Üniversitelerarası 1. Lig Tenis Karşılaşmalarında İEÜ Bayan Tenis Takımı grubunda birincilik kupasını kaldırırken, İEÜ Erkek Tenis Takımı da grubunda ikinci oldu.  İEÜ Yelken Takımı da, Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından yapılan 7. Campus Cup Yarışlarında IRC2 sınıfında üçüncülük elde etti.

LONDRA’DAN SONRA İZMİR’E OKUL AÇIYOR

Tiyatro Sanatçısı Asuman Dabak, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde öğrencilerden İzmir’de kendisine yer bakmasını istedi, “Bana yer bulun, İzmir'de bir oyunculuk okulu kurayım. Londra'da var, niye İzmir'de olmasın?” dedi.

İZMİR EKONOMİ'DEN YENİLİKÇİ PROJELER

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 12 yenilikçi projesiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin organizasyonunda gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası’nda yerini aldı. Birbirinden farklı ve günlük hayattaki problemlere pratik çözümler getiren öğrenciler, projelerini katılımcılara aktardı. Öğrenciler projeleriyle ilgi odağı olurken, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen öğrencileri standlarında ziyaret etti. Başkan Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Esen, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

İZMİR EKONOMİ’DEN HİKAYE ANLATAN GİYSİLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Oscar Wilde’nin “Gül ile Bülbül” hikâyesinden esinlenerek hazırladıkları giysileri, İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda beğeniye sundu.

İZMİRLİ AVUKATLAR İZMİR EKONOMİ’DE YÜKSEK LİSANSTA

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan arasında "Lisansüstü Programları İşbirliği Protokolü" imzalandı. Protokolle İzmir Barosu’na kayıtlı avukatlar ve birinci derece yakınları İEÜ’ye bağlı enstitülerdeki yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde yüzde 25 oranında indirim hakkı kazandı. 20 ve üzerindeki avukatın aynı lisansüstü programa başvurması durumunda dersler İzmir Barosu’nda yapılabilecek.

SINAV ÖNCESİ GÜVEN BAŞARIYI GETİRİR

Üniversite öğrencisi olmak için adayların ilk aşması gereken Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yaklaşırken, öğrencilerin heyecan, gerginlik ve karamsarlık içerisinde bulunmamaları gerektiği vurgulandı. 15 Mart’ta sınava girecek adaylara tavsiyelerde bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikolojik Gelişim ve Danışma Merkezi Koordinatörü Klinik Psikolog Merve Yavuz, öğrencilerin olumsuz ve yararsız düşüncelerden uzaklaşması gerektiğini, bilgilerine güvenmenin başarıyı getireceğini söyledi.

İRAN-İZMİR EKONOMİ ARASINDA EĞİTİM PROTOKOLÜ

İranlı öğrenciler, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde girişimci ve yenilikçi eğitimin temellerini öğrenecek. İran Bushehr Ticaret Sanayi ve Madencilik Odası Başkanı Aliakbar Sharifpour ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen arasında Bushehr kenti öğrencilerine yüzde 15 indirimli öğrenim görmesi amacıyla protokol imzalandı.

İZMİR’İN GİRİŞİMCİLİK ELÇİSİ İZMİR EKONOMİ’DEN

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Beyza Güler, Girişimcilik Vakfı tarafından girişimcilik kültürünü üniversite öğrencileri arasında yaygınlaştırması amacıyla seçildi. 6 bin 400 üniversite öğrencisi arasından 5 aşamalı programı geçen Güler, Türkiye genelinde seçilen 40 kişi arasında yer aldı.

İZMİR EKONOMİ’DEN AYDIN’A GELECEĞİN PROTOKOLÜ

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Aydınlı gençlerin geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için protokol imzaladı. Aydın 4. Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri  Fuarı’nda gerçekleştirilen törende, Aydın Ticaret Odası ile Aydın İlçe Ticaret Odaları üyelerinin birinci derece yakınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı. Törene, Başkan Demirtaş ve Ülken’in yanı sıra İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen katıldı.

SANAT MUTFAKTA BAŞLIYOR

Mutfaklar birer sanat atölyelerine dönüşüyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mezunu ve Alaçatı Alancha Restoran’ın Girişimci Şefi Kemal Demirasal, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileriyle gerçekleştirdiği çalıştayda, şeflerin artık yemek yaptığı formdan çıkıldığını, restorancılığın interaktif bir hal aldığını söyledi.